Hoe ziet een behandeling eruit?

Vooraf voer ik een gesprek over de klachten die de patiënt heeft. Ik test mbv spiertesten uit, welk allergeen behandeld wordt. De patiënt ligt gekleed (zonder schoenen) op een massagetafel. Een stof wordt in de rechterhand gelegd.
Aan de weerstand van de linkerarm weet ik of er sprake is van een allergie. Is de weerstand zwak, dan veroorzaakt die stof de allergie.
Bij jonge kinderen of verzwakte volwassenen doe ik de test met een plaatsvervanger. Deze plaatsvervanger raakt de huid van de testpersoon aan terwijl ik de huid test van de plaatsvervanger. Na deze test behandel ik de acupunctuurpunten op de rug. Hierbij pas ik acupressuur toe met mijn handen terwijl de patiënt de stof (het allergeen) in de hand houdt en aanraakt met de vingers. Afhankelijk van het allergeen worden de gegevens vastgezet door te ankeren.
Na 10-15 minuten ‘inwerken’ van het allergeen en na controle van het allergeen is de sessie klaar. Een sessie duurt ongeveer 45 minuten. Na een NAET-sessie mag je de eerste 6 uur niet douchen en is het advies om veel water te drinken.
Afhankelijk van het behandelde allergeen kan het zijn dat er een stof voor een bepaalde tijd (vaak 25 uur) vermeden moet worden. Dit wordt uitgetest na de sessie als dit van toepassing is. Na een sessie is het mogelijk dat U ‘reset’-klachten krijgt, die lijken op griepachtige verschijnselen, en binnen 25 uur weer wegtrekken. Dit is een reactie om het lichaam te laten wennen aan de nieuwe informatie die het gekregen heeft.
Afhankelijk van de aard van de klachten zijn er meerdere behandelingen nodig.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.